Fettisdagsafton

Idag är det måndag och dagen före Fettisdagen, alltså dagen då det ska ätas semlor, hetvägg, fastlagsbullar eller vad man nu väljer att kalla bullen med gräddfyllning. På förmiddagen bakade jag en plåt med veganska släta bullar inför morgondagen. Veganska är inget konstigare än att jag använde mjölkfritt matfett och havremjölk i degen plus att jag penslade bullarna med kikärtsspad.
När så T. kom hem sa han att det måste ju vara fettisdagsafton idag och därmed ok att redan nu äta en semla. Därför fick det bli så.......
De släta bullarna var inte det enda som bakades idag. Yngsta barnbarnet tillbringade dagen här och när hon lekt färdigt med Barbiedockorna, ritat , lekt med bondgårdsdjuren och sådant kom hon ut i köket och ville baka något själv. Ett häfte med tecknade recept för barn plockades fram och där valdes ett recept ut. Ingredienserna fanns hemma så det var bara att köra på.
Lite kladdigt var det men ack så fina små chokladbollar hon tillverkade. De rullades i kokos och fick sedan stelna till lite i kylen. Bakverken tog hon sedan med sig hem när det var dags att avrunda för kvällen.
 
 

Kommentera inlägget här :