Nyårsafton 2020

Ring in det nya och ring ut det gamla
i årets första skälvande minut!
Ring lögnens makt från världens gränser ut.
och ring in sanningen till oss som famla!
 
(Ur Tennysons dikt Nyårsklockan)
 
 
Vi är framme vid årets sista dag som för många är den högtidligaste på året. Många sentimentala minnen och tankar lyfts fram när året ska summeras och förväntningarna på det nya väntar runt hörnet. Julen har lämnat oss för den här gången och all den traditionella maten som dukats fram är uppäten.
Nu ska det firas Nyår med annan mat och med flera rätter, gärna åt det lyxiga hållet. Så gör även vi här i huset men står som vanligt över det animaliska så långt det går. I dagens festmeny finns dock ägg och riven ost med.
Vad ska det då serveras här?
 
Grön ärtsoppa med smördegsoststänger
Dryck: Alexandre Bonnet, Perle Rosé från Champagneområdet
 
Vegoschnitzel med hasselbackspotatis
hemgjord vegobearnaisås och brysselkål
Dryck: Villarini Nero D´avola 
 
Fläderblomsglass (egen flädersaft)
 kladdkaka med pepparkakssmak
Dryck: som förrätten
 
Vi är tre personer som ska äta av de goda rätterna och har ansvaret för en del vardera, min är förrätten. Nu har de köpta "smör"degsplattorna tinat så jag kör igång här i köket innan bänkytorna blir upptagna.
 
Gott slut på året önskar jag eder och hoppas vi möts igen!
 
Taggar: nyårsmeny;

Kommentera inlägget här :