Så kom sommaren på besök igen

Det var ju för väl för värme och sol var verkligen efterlängtat. Därför blev det inga måsten idag utan bara att vara och så lite mat och dryck till det. 
Lördagen inleddes med att jag bakade surdegsbröd som stått på jäsning under natten. Nu har grundsurdegen hamnat i kylen för att återuppväckas igen i slutet på nästa vecka. Igår bakades det surdegsfrallor och idag limpor. Det tar en hel del tid då ingen vanlig jäst används i degarna men det är värt väntan. 
Då vår vinkällare är i stort sett tom på vita viner inköptes en box för sommarens njutarstunder. 199 kronor för 3 liter är ett bra pris för ett sommarvin. Vår privata leverantör av vita druvor hade problem med sina druvor förra året och även i år vilket gör att det bara kommer att bubbla rött hos oss framöver. Men Systembolaget har en hel del att erbjuda på sina hyllor så vi lider ingen nöd.
EKO Fruktorienterad och charmigt ungdomlig doft med päron, aprikos och citrus i spetsen. Syrligt pigg smak med precis rätt solvärme, stenfrukter och rent, fräscht avslut. Fin ny årgång av Il Nostro! så kan man läsa på en sida som heter Boxtoppen.se.
 
Jag håller med om att smaken passade bra till solvärmen och även till bokläsandet i trädgården.
Idag har jag beställt fler delar i serien om de sju systrarna. Kan man äga eller läsa för mycket böcker? Inte en chans säger jag och håller helt med romaren Marcus Tullius Cicero född 106 f.Kr och död 43 f.Kr. Han var filosof, statsman, författare och en del annat och är upphovsman till de kända orden:
 
"Den som äger en trädgård och en boksamling saknar intet."
Den unge Cicero, målning av den italienska konstnären Vincenzo Foppa.
Han var dock inte samtida med Cicero utan målningen gjordes på 1400-talet.
 
När jag ser pojken sitta där och läsa går det inte att låta bli att tänka på barnbarnen som snart ska in i skolvärlden igen eller för första gången. Att jobba digitalt må vara både smidigt och kul men jag hoppas att de får använda sig av många böcker av den gamla sorten. Det är trots allt en speciell känsla att få hålla orden i sina egna händer.