Win-win

Vår svenska husmanskost lämpar sig verkligen som vintermat. De gamla recepten går hur bra som helst att omsätta till en vegetarisk eller vegansk måltid. När det ändå ska tillagas är det bra att något även hamnar i frysen.
Saffransbullar fyllda med riven mandel och kardemumma.
 
Idag har jag bl.a. bakat kanelbullar till ett barnbarns födelsedagskalas och passade också på att baka saffransbullar till det egna hushållet. Då var det bra att det fanns några portioner kålpudding i frysen. Så ut med det gamla därifrån och in med det nybakade. Win-win.
Kålpuddingen hade jag gjort med färsk rödkål som gjorde den lite spooky till färgen men smakade som den skulle. Färsen bestod av sojafärs.
Till puddingen gjorde jag idag mos av Ölandspotatis, kokade frysta lingon till sylt och skivade gurka och lade in i ättika. Så gott!
 
I förmiddags regnade det med lite inslag av blötsnö så därmed kan vi säga att vintern närmat sig Malmö. Här är ännu plusgrader så det tar nog någon dag till innan vi får riktg vinter - Skånevinter.
 
Såg på nyheterna ikväll att det varit mängder med människor som shoppat denna Black Friday. Hysteriskt galet då vi borde dra ner på det som är "lyxkonsumtion". Men visst, om det är ett behövligt inköp som ska göras och det dyker upp en dag som denna får det kanske passera. Kanske, kanske....
 
Sedan kommer julhandeln och så är vi igång igen. Personligen önskar jag mig då bara umgänge med nära och kära tillsammans med gott tilltugg, god dryck och härliga samtal med skratt och kramar. Kanske lite pussel och filmstunder också, det är mysigt!
Då kommer lite bullar i frysen väl till pass.........
 
 
 
Inlagd gurka
1/2 dl ättika (24%)

3 1/2 dl vatten

2 1/2 msk socker
1 gurka

2 msk persilja, finklippt
1 nypa salt

1 nypa vitpeppar
 

1. Blanda ättika och vatten.

2. Tillsätt socker och rör tills sockret har smält.

3. Krydda med salt, peppar och persilja.
4. Skiva gurkan med kniv eller osthyvel och lägg i lagen.
5. Låt gurkan stå i minst 30 minuter innan servering.
Taggar: inlagd gurka;

Kommentera inlägget här :