Som den smålänning jag är

Även om jag bott i Skåne den längsta tiden i mitt liv är det i Småland mina rötter finns. Smålänningar sägs vara snåla och sparsamma men jag tycker inte det är snålhet utan de / vi har snarare ett ekonomiskt tänkandet. Det låter inte lika negativt. 😉
Just nu känner jag mig extra nöjd över den varuleverans vi fick ikväll från MatHem. Så här ligger det till:
Igår satt jag och sammanställde en matlista som skulle beställas och levereras idag eller en av de närmaste dagarna till oss. På webbsidan gjordes reklam för en Black week-kasse med hemliga varor värda 250 kronor. Klockan tolv varje dag den här veckan skulle det släppas ett begränsat antal sådana kassar för 1 krona stycket. Varför inte försöka få en sådan kasse tänkte jag för även om inte alla varor passar oss, som helst väljer vegansk kost, går det ju att skänka bort det vi inte vill ha. Så smålänningen i mig lade upp en taktik som funkade. 
Därför var jag beredd med hela inköpslistan och prick klockan 12 idag tryckte jag på sändknappen och lyckades få en av de hemliga kassarna. För några timmar sedan kom den tillsammans med övriga beställda varor hem till oss och det var ett kanonbra innehåll. Allt kan användas av oss, jag måste erkänna att jag blev mäkta förvånad. Så här var innehållet som jag betalade 1 krona för:
 
En smakrik pastarätt till middagen
Det räcker inte att bara inhandla livsmedel utan det ska tillagas också. Ikväll snickrade jag ihop en pastarätt som lika gärna kan göras med nudlar. Kokt pasta blandades med frästa grönsaker och en dressing hälldes över. Slutligen kompletterade jag rätten med panerade stekta quornbitar. Det blev en lyckad måltid med den bästa av drycker till - kallt vatten.
 
Så här gjorde jag pastarätten som räckte till en middag för två plus en lunchlåda.
 
Först tinade jag upp 150 gram quornbitar i en skål. När de tinat hällde jag på 2 msk rapsolja och blandade runt. Jag kryddade med salt, peppar och paprikapulver som motsvarade den mängd jag brukar ha på vår mat. Slutligen tillsatte jag 3 msk ströbröd som bitarna vändes runt i. Dessa stektes sedan i en ytterligare 1 msk olja så de fick lite färg. Det blev som en sorts nuggets.
 
Spagetti till 3 portioner plus 2 dl frysta gröna ärter fick koka i saltat vatten.
Samtidigt fräste jag olika sorters grönsaker som delats i bitar. Jag tog 1 paprika, 1 näve champinjoner och 1 bit purjolök. 
När spagettin var färdigkokt hälldes vattnet av och pastan blandades med de frästa grönsakerna.  Över rätten hällde jag en dressing som blandats. Den bestod av:
2 msk olja
1 msk japansk soja
2 krm salt
1 krm peppar
2 krm torkad ingefära
2 krm torkad koriander
 
Den här rätten kan varieras hur mycket som helst med pasta eller nudlar, olika sorters grönsaker och kryddor och andra tillbehör. Dessutom går det snabbt att tillaga och är GOTT!
 
Taggar: Grönsakspasta med quornnuggets;

Kommentera inlägget här :