Muskler är bra att ha

För några dagar sedan kom ena sonen med sin yngsta dotter hit på besök. Jag gav henne en kommentar om att hon var stark när hon kunde öppna vår grind. Hennes svar var då att hon fått muskler eftersom hon lyft många böcker på dagis. Böckerna låg i en låda. Tänk vilken smart femåring som ser sambandet mellan träning och muskler, men främst var det ett så härligt och typiskt barnsvar, som en farmor gillar.
 
Idag har det varit ännu en underbar sensommardag. Vi passade på att besöka en årlig bilträff i Svedala. I ett gathörn stod en televerksanställd modell äldre vid sin moped. Han kändes så gammaldags men ändå helt rätt. Moped och medtagen lunch i unicaboxen.
Två Opel Kapitäner fångade också mitt intresse kanske för att de var av en bra årgång (1955) eller för att en sådan fanns i familjen när jag var liten.
När vi kom hem igen uppsöktes skuggan och några goda havrekex som bakades igår plockades fram tillsammans med en flaska Calvados. Njutning är viktigt och med en bra bok till det så kändes värmen inte lika tryckande längre.
 
Havrekex (glutenfria)
2 plåtar
ugnen 200 grader
 
2 dl havregryn
1 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 dl linfrö
1 tsk salt
 1 tsk örtkrydda (jag tog rosmarin)
3 dl vatten
3 msk olivolja
 
1 dl majsmjöl
ev flingsalt
  1. Alla ingredienser utom majsmjöl och flingsalt blandas i en skål. Låt det stå och svälla i minst 30 minuter.
  2. Tillsätt majsmjölet och blanda ihop med en sked.
  3. Dela upp smeten på två plåtar på bakplåtspapper. Lägg ett plåtpapper över smeten och tryck eller kavla ut smeten så tunt det går. Strö ev. flingsalt på varje utkavlad plåt efter att det översta papperet tagits bort.
  4. Markera fyrkanter i degen innan den sätts in mitt i ugnen.
  5. Grädda i ca. 25 minuter.
 
 
Taggar: havrekex glutenfria;

Kommentera inlägget här :