Så var helgen över

Började jobba i fredags. Min arbetsplats har flyttat så nu kommer jag dagtid befinna mig ganska centralt i Malmö. Bilen lämnar jag hemma och ett bussåkande tar över. Det betyder att restiden fördubblas, tider ska passas på ett annat sätt och jag blir mera väderkänslig men det finns positiva sidor med bussåkandet också, framförallt miljömässiga.
Första jobbdagen var intensiv och började med några timmars informationer, presentationer, uppackningar, diskussioner, instruktioner, lokalletande och mycket annat. Gick hemifrån 07.09 och var hemma igen 17.45 och då var jag riktigt trött. 
 
Efter en väldigt lång torr period har det börjat regna här i Skåne och även på många andra håll i Sverige. Välbehövligt för växtligheten och vattenförråden som behöver fyllas på. Lite trädgårdsarbete blev det ändå idag (söndag) och nu står en välfylld trädgårdstunna klar för avhämtning i morgon. Vilken service det finns! Vi har inte befunnit oss inomhus så mycket som den här helgen, på väldigt lång tid. Det har medfört att lite städning hunnits med men vi har även installerat en ny spishäll idag. Eller inte ny direkt utan en som sonen kasserat nu när de byggt om sitt hus. Men för oss blev det ett lyft från en något äldre spishäll till en inductionshäll. Dock medförde det att merparten av grytbeståndet måste bytas ut då de inte fixar den här tekniken. 
Första måltiden på den för oss nya spisen blev linsbiffar med pasta och en fräst grönsaksröra. Här är receptet på de mycket goda biffarna.
Linsbiffar 
4 port.
 
3 dl torkade röda linser
5 dl vatten
1 tsk salt
1 riven morot
1 liten riven squash
1 hackad gul lök
3 msk klippt färsk örtkrydda
1 dl vetemjöl
½ dl ströbröd
1 msk torkad basilika
1 tsk svartpeppar
1 tsk paprikapulver
olja att steka i
 
  1. Koka röda linser i vatten med salt utan lock, i 10 minuter.
  2. Blanda resten av ingredienserna i en skål.
  3. När linserna är färdiga blandas de ner i skålen.
  4. Forma till biffar och stek olja ca 4 minuter per sida.
I morgon bjuds det på Marockansk kikärtsgryta med bulgur.
 

Taggar: linsbiffar med morötter;

Kommentera inlägget här :