Måndag med utsikter

Det regnade när jag tog mig till jobbet idag och väl framme tog jag trapporna upp till översta våningen där utsikten inte är helt fel. Till vänster syns det blå höghuset Kronprinsen och till höger det något nyare Turning Torso som finns i Västra hamnen. Jag befinner mig alltså i Malmö. Mitt framför mig syns taket på en del av skolbyggnaden där jag håller till. Om några dagar börjar eleverna men än råder lugnet i korridorerna ett tag till. 
 
Dagen har fortsatt i samma spår som i fredags med planeringar och uppackningar. Idag började vi lärare att tänka till om vad vi ska erbjuda för ämnen  till Elevens val. Det var ett lätt beslut för mig. Klimatsmart är det här årets erbjudande från hemkunskapsköket. Nu ska jag bara sätta ramarna för en termin och sedan detaljplanera tillsammans med eleverna - om de nu kommer att välja mitt valalternativ.
 
Kvällens middag på hemmaplan blev en Marockansk kikärtsgryta med bulgur till. Den kokta bulgurn blandades med torkade tranbär och solroskärnor. Receptet på grytan finns i senaste numret av tidningen Vego, 5 / 2018.
Marockansk kikärtsgryta
4 port
1 hackad gul lök
1 msk olja
400 g krossade tomater
4 dl vatten
1 dl jornötssmör
1 msk curry
1 msk oregano
1 tsk chilipulver
1 tsk salt
1 grönsaksbuljongtärning
2 st förp. kikärter à 400 g
klippt persilja
 
  1. Löken fräses i oljan en liten stund.
  2. Tillsätt sedan allt utom kikärterna.
  3. Rör om och småkoka i 10 minuter.
  4. Häll sedan i kikärterna och låt grytan koka ytterligare 4 minuter.
-------
I morgon bjuds det på vegetarisk kålpudding med potatis och rårörda lingon.

Taggar: Marockansk kikärtsgryta;

Kommentera inlägget här :