
2 msk matolja + extra till formen
1 gul lök
1 röd paprika
1 liten burk majs, 150 g
500 g färs av något slag eller kidneybönor
1½ dl yoghurt
1 dl vatten
1 påse taco kryddmix
1 påse babyspenat
1 förpackning cocktailtomater
4 stora tortillabröd
Finhacka den gula löken och paprikan. Stek lök, paprika, majs och färsen i matoljan. När allt har fått fin färg tillsätter du yoghurt, vatten och taco kryddmix. Låt puttra på i några minuter och rör sedan ner babyspenaten. Pensla en springform, 28 cm i diameter, med matolja. Börja med ett tortillabröd i botten av formen och varva sedan med färsröra och resterande tortillabröd. Täck det översta tortillabrödet med den sista färsröran och toppa med skivade cocktailtomater. Gratinera tortillapajen i 200 grader i 15 minuter.
Källa: Vegomagasinet.se receptet har vissa modifieringar av mig.

Idag serveras det en snabb rotsaksoppa här i huset. Det är ju torsdag! Jag river diverse rötter, kokar upp vatten med buljong och låter allt koka tillsammans 10 minuter. Kryddar och vips är maten klar. Det om något är snabbmat! En macka till och kanske en liten pankaka med blåbärssylt kan tänkas att det blir också.
Kommande veckas matsedel hos oss blir följande