Morotspesto

 
För snart två veckor sedan var jag på besök hos äldsta dottern som bor strax norr om huvudstaden. Där bjöds på en mycket god morotspesto som jag nu gjort även här hemma. Den smakar mycket av parmesanost och har en härligt blandning av solrosfrön och de fuktiga morotsstrimlorna. Jag serverade den till en "burgare" med en halloumibiff. Mycket gott och mättande! Passar även till en enkel omelett, till kokt pasta eller andra tillfällen.
 
Morotspesto
4-6 port
 
100 g grovt rivna morötter
0,5 dl riven parmesanost
1 dl solroskärnor
1 krm salt
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad basilika eller 0,5 dl färsk sådan
1 dl olivolja
 
Mixa allt I en skål.
Färdigt!
 
 
Biffen innehåller riven halloumi, riven morot plus lite till. Receptet kommer från ICA och hittas här.
OBS! jag tog bara två ägg i smeten, INTE tre.
 
Det går snabbt att göra smeten och av den gjorde jag 8 biffar. Till en början är biffarna ganska lösa men stelnar bra och håller ihop fint när de stekt färdigt. Kan vara bra att förbereda och sedan bara snabbt värma när man känner för "snabbmat" av lite god kvalitet. 
Den här typen av biffar kunde väl vara ett alternativ för oss vegetarianer som stannar till på en vägrestaurang, av typen MD, ja du vet vad jag menar. 
Det är ju inte säkert att alla i ett sällskap äter kött eller fisk som oftast är det enda som bjuds. Vi var med om det i somras då två av tre i sällskapet inte äter kött. Vi fick tåga ut från lokalen och uppsöka ett annat ställe där de hade flera olika sortrs pajer på menyn.
Men utvecklingen går framåt så hamnar vi bara på rätt snabbmatsställen nästa gång så kan det säkert bjudas på alternativ. Dock lär det dröja ganska länge till nästa gång.
Taggar: Halloumibiffar, Morotspesto;

Kommentera inlägget här :