Jag anser mig vara en vegetarian även om jag kanske borde säga lakto -ovo -vegetarian. I min kost förekommer alltså både mjölk och ägg. Det gör att jag inte har några problem att få i mig de olika näringsämnena och att det är ganska lätt att variera maträtterna. Dock har jag andra problem som gör att jag har svårt att ta upp järnet i maten men det är en annan historia.
Alltså vegetarian men inte vegan.
I september 2008 lade jag upp ett recept på receptsidan Kokaihop.se. Det var en lasagne som jag kallade vegetarisk då den inte innhåller något kött men det finns keso med bland ingredienserna.
Jag skulle välja en kategori för receptet och valde vegetariskt då jag tyckte det låg närmast. Men se det gör man inte utan att få en massa kommentarer från personer som påpekar att keson innehåller löpe som kommer från kalvar och de har helt rätt. Därför vill jag tipsa er som ev. är vegetarianer och vill ha keso, att välja det som heter cottage cheese och läsa på förpackningen så ni inte får löpe av misstag i er. Numera finns det många tillverkare som ersatt löpen med vegetabiliska enzymer som inte kommer från djur. De kallar det för ystenzym.
Så är det problemet ur världen. Alla vegetarianer kan pusta ut!

Dagens middag var en vegetarisk lasagne som ingick i veckans matkasse från Citygross. De kallade den också för vegetarisk. Bland livsmedlen fanns en kesoförpackning som mycket riktigt innehöll ystenzym.
Lasagnen påminde lite om mitt gamla recept och var mycket god.
Här är receptet på dagens rätt samt bild som det blev på tallriken. Min sallad bestod av gröna blad från machésallad och äppeltärningar.
