Lindas kesokaka med saffran

Torsdagssoppan idag blev en mixad sådan med blomkål, jordärtskockor, potatis, lök och lite till. Den tillsammans med en knäckemacka med ost var milt och gott när en stressig jobbvecka närmar sig slutet. 

Pricken över i blev sedan den mycket lättgjorda kakan till kaffet. Receptet har jag fått av min ena dotter och jag vispade först ihop den och satte i ugnen. Därefter gjordes soppan och på så sätt blev allt klart samtidigt. 

Kesokaka med saffran

2 ägg
1 msk strösocker
250 g keso
2 dl grädde
1 dl hackad eller flagad mandel
3 msk vetemjöl
0,5 - 1 pkt saffran

- Sätt ugnen på 175 grader och smörj en ugnsfast form.
- Vispa ihop ägg och socker i en skål.
- Blanda sedan ner resten av ingredienserna i den ordningen de står i receptet.
- Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca. 30 minuter.



Taggar: Kesokaka med saffran;

Kommentera inlägget här :