
Så kom snön i eftermiddags. Marken är vit av ett blött lager precis som det brukar bli här nere i södra Sverige. Väderprognoserna visar på mildväder igen så snart får vi säkert sommar. :)
Årets första träningspass är över och nu ska det firas med en mugg te och brieost på nybakade havrekex, som är smaksatta med paprikapulver. Kexen blev dundergoda och hamnade i Nalle Puhs vinterburk. Kexen går väldigt snabbt att baka, på högst en halvtimme är de färdiga från start till mun. Testa med olika kryddor och finn din egen favorit. Varför låta någon annan baka det som kan göras i det egna köket.
Havrekex ca. 25 st.
Ugnen 200º
- 75 g smör
- ½ dl mjölk
- 1½ dl havregryn
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk socker (kan uteslutas)
- 1 krm paprikapulver
- 1 krm salt
- Ugnen värms och bakplåtspapper placeras på en plåt.
- Smöret får smälta i en kastrull.
- Mjölken tillsätts i smöret och kastrullen tas från värmen. Svalna lite.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål.
- Häll över smörblandningen och blanda snabbt med en sked.
- Ta upp degen på en bänk och arbeta den lite till en deg.
- Kavla ut degen till en rektangel.
- Skär med hjälp av en degskrapa degen i 25 bitar som flyttas över plåten.
- Nagga bitarna med en gaffel.
- Grädda mitt i ugnen ca.10 minuter.