


Bärkaka med nykokt körsbärssaft är sommar. Mer än 1 dl bär eller skuren frukt behövs inte i denna snabbt fixade mjuka kaka. Självklart kan man lägga i mer bär. God att servera med vaniljsås eller grädde. Kakan på bilden gjordes med hallon och en rabarberstång. Efter 40 minuter var bären plockade, kakan bakad och framsatt på bordet. Efter ytterligare 15 minuter var fatet tomt. Så ska det vara när det är sommar och besök i trädgården.
Mjuk bärkaka
Ingredienser: 6 - 8 portioner
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 1/4 dl smält smör eller flytande margarin
1- 2 dl frysta eller färska bär
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj och bröa en ugnssäker form.
- Vispa ihop ägg och socker i en skål.
- Blanda ner de torra ingredienserna och sedan margarinet.
- Fördela degen jämnt i formen.
- Sprid ut bären över degen och sätt in kakan mitt i ugnen.
- Grädda i 20 minuter.