Ambrosiakaka till kvällsteet är inte så dumt

Den kommande veckan ska mina elever baka mjuka kakor. Kom då att tänka på den klassiska kakan Ambrosia. Men i nästa stund började jag fundera över om tonåringar är så förtjusta i syltade apelsinskal. Tror inte det.
Därför blev det provbakning av en kakvariant. Istället för att ha apelsinskal dekorerades kakan med chokladströssel. Kanske någon mer som vill baka och testa om det faller i smaken?
Poängen med detta blev ju att nu måste provkakan dessutom ätas upp. Får offra mig...........


Ambrosiakaka med variation

16-20 bitar

 

 

  

Ingredienser

Garneringen

3 st ägg

2½ dl strösocker

2½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

2 msk apelsinjuice

150 g smält smör

 

2 dl florsocker

2 msk apelsinsaft

2 msk chokladströssel

 

 Gör så här:

  1. Smörj och bröa en liten långpanna och värm ugnen till 175°.
  2. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt.
  3. Rör ner de torra ingredienserna och slutligen juicen och det smälta smöret.
  4. Häll smeten i den smorda formen och grädda i nedre delen av ugnen ca. 20 minuter.
  5. Gör under tiden glasyren genom att blanda florsocker och juice i en lite skål.
  6. När kakan är färdig är det bara att breda glasyren över den och strö över strösslet.

 OBS!

Önskas en vanlig Ambrosiakaka garneras med 50 gram syltade apelsinskal.

Kommentera inlägget här :