Söndagsstillhet

Ibland är det skönt med en lite slappare dag för att bara vila i sig själv innan allt börjar rulla igen. Så känns det idag. Mulet är det ute så vi befinner oss för tillfället inomhus i varsin skön fåtölj. Tindra trivs i sin korg och verkar uppskatta att vi håller henne sällskap som den innekatt hon är.
Vi går fortfarande i väntans tider för att ta emot kycklingar till vårt nybyggda hönshus i trädgården. Tanken är att få glädjas åt några små trevliga individer som ska få ett bra liv med oss. Då vi är nybörjare i hönsbranchen blir det att känna sig för i mycket, precis som förstagångsföräldrar får göra. Men vi har INTE äggproduktion som det primära målet med hönssysslan utan det är snarare den sociala nyttan det har. Om det sedan resulterar i ägg får det bli rena lyxen för oss som vanligtvis äter mest veganskt.
På skolan där jag jobbar finns en bokhylla placerad i en korridor. Den är till för ALLA i skolan. Jag stannade till där i veckan och fick med mig en mysig feelgoodbok som jag nu läser. Boken passar lika bra i en hängmatta som nu i läsfåtöljen. Bra platser finns alltid precis som för hyllan där i korridoren, som lockar fler personer att vända blad.
I fredags var det farmordagis här i huset. Astrid hade ledigt från sitt dagis där man hade en studiedag. Vi tog bl.a. en sväng ut i trädgården där hon fick plocka päron. Trädet som fortfarande är ganska litet var perfekt för henne då hon inte fick några problem att nå frukterna. Hon lärde sig att snurra päronen för att de ska lossna och senare fick hon baka en päronpaj. Då hennes pappa kom bjöd hon honom på fika. 
- Det är en Astridkaka sa hon stolt och lite senare var hela kakan uppäten.
 Här är receptet som är samma som användes för några dagar sedan men nu med päron och lite pärlsocker på.
Det här med att byta ut ingredienser mot andra är ju aldrig så svårt och ett sådant exempel är att byta kött mot något vegetariskt/veganskt. Det finns en mängd olika goda alternativ och inte bara grönsaker och rotfrukter. Märken som Anamma, Hälsans kök, Quorn, Tzay, Oumph och många många fler underlättar för oss som valt bort att äta animaliskt.
 
En sådan rätt var den goda grytan vi hade en dag i veckan som gått.
Oumph med sällskap av broccoli, morötter, paprika, goda kryddor och vegetabilisk matlagningsgrädde. Till detta serverades råris ovh grönsaker.
Kan det bli bättre?
 
 
(Texten ovan har jag lånat från Oumphs produktsida)

Taggar: Astridkaka;

Kommentera inlägget här :