Sås och potatis - på pizzan

Fredagspizza
 Sås och potatis är min rubrik idag och då syftar jag på tomatsåsen och de frästa potatiskivorna som hamnade på fredagspizzan. Tillsammans med frästa sparrisbitar och hackad rödlök blev det en mycket god fredagspizza.
 
Lördagsgröt
 Fick en förpackning klippt havre från AXA i förra amakboxen. Den öppnades igår lördag, för att bli till gröt med "krösamos" som man säger i Småland. Enligt förpackningen skulle det vara lika delar vatten och mjölk som grynen skulle kokas i. Havremjölk blev det för min del och faktiskt blev det en godare rundare smak på gröten. Valsade gryn har nu fått en konkurrent i form av klippta gryn. Bra gjort AXA!
Det ska läras i tid
En stor del av lördagen hade vi sällskap här hemma av två små flickor. Den äldsta har nyss fyllt sex år och tappat tänder som gör att två sugrör får plats i mellanrummet som bildats. När man nått den åldern är det dags att lära sig spela schack. Det kommer nog att ta lite tid och träning men viljan finns och det är det viktigaste.