Njuter varje sekund

Semestern har börjat och det är uppehåll i jobblivet med klockan som styr. Tre dagar efter att eleverna gått på sommarlov hade vi lärare "studiedagar". Pyttsan, vi packade inför flytten till den nybyggda skolan där vi ska starta upp till hösten. Så värst mycket till studier blev det alltså inte på slutet, men nu är grovarbetet gjort. Massor av flyttkartonger står uppmärkta för transport och sopsäckarna får andra personer ta hand om. Innan jag begav mig hemåt hämtade jag några fina glasflaskor och laboratorierör på No-institutionen. De skulle inte få flytta med till nya skolan utan kommer nu att användas här hemma istället.
Flaskorna har fyllts med hemgjorda starka drycker och rören passade bra som vaser. Här skrev jag om hur dryckerna gjordes.
 
Midsommarafton
Det var soligt, blåsigt och endast några regnstänk kom över oss. Eftermiddag och kväll tillbringades hos sonen med familj. Dit hade även min ena dotter och hennes gäng anslutit. God mat, sång och musik å annat som hör en sommarhögtid till blev det. Midsommarstången som gjordes för några år sedan hade plockats fram och prydde trädgården. Runt den blev visserligen ingen groddans men några fina fjärilsflickor dansade runt den och lekte med sina rockringar. Ringarna höll för övrigt inte länge innan de hade intagit en oval form. Konstigt. :))
I det nybyggda köket bjöds det på midsommarbuffé som traditionen säger. 
 
Födelsedag
I midsommartider infaller alltid min årsdag men numera är det inte så kul att hålla räkningen på vilka siffror det handlar med. Tänk så viktigt det var när man var barn! Dock blev det en anledning att ställa till med ännu en familjemåltid nu när vi ändå hade ångan uppe. Samma härliga gäng träffades ännu en gång innan de som skulle resa till Småland for hemåt. Vi kunde sitta ute under vinklasarna på altanen och temperaturen var behaglig, vindarna knappt kännbara och inte en enda regndroppe föll. 
Mest poppis för barnens del verkade småplättarna, melonen och smoothien vara och när man "kan fylla på själv" är det förstås extra kul. 
 
 
Presenter fick jag också. En vacker röd bägarranka som redan börjar slingra sig uppåt på sin nya plats pryder nu en del av uteplatsen. Tepåsar för mysstunder och tillbehör till det fick jag också och på kvällen kom T. med en flaska  Mackmyras brukswhisky. Vilken dag, vilka dagar, vilka goa människor.........
Äggfria muffins
Muffins går snabbt att baka och passar bra när det ska fikas. Igår serverades de med glass, vispad kokosgrädde och soyaglass. Då vi numera äter veganskt gäller det att baka och laga mat även utan ägg. Därför blev det äggfria chokladmuffins igår. De ljusa muffinsarna hamnade i frysen. Det går hur bra som helst att baka utan ägg men vad gäller den gyllenbruna färgen så uteblir den. Men det är lätt ordnat med någon dekoration om det känns viktigt.
En sats räcker till 8-10 muffins beroende på formarnas storlek.
2 ½ dl mjöl
1½ dl socker
2 msk kakao
2 tsk bakpulver 
2 tsk vaniljsocker 
0,4 dl olja 
½ dl havremjölk
½ dl hett vatten

Blanda alla torra ingredienser,häll sedan i allt flytande och rör om. Lägg i muffinsformar, in i ugnen 180-200
grader i 8-10 minuter.