Idag flaggades det

Det bästa med att få en ledig dag är nästan kvällen innan då det går att med gott samvete vara uppe lite längre. Igår satt vi utanför köksdörren dit det nådde in lite av kvällssolen. Där sippades det på en sommardrink bestående av gin, citron, ingefära, is och en örtdryck som skänkte färg, smak och näring. 
Så blev det den 6 juni.
Den blågula träflaggan kom fram dagen till ära men även en fasadflagga som hängt med i många år. Jag fick den sistnämnda i present när jag fyllde tjugo år och det är läääääänge sedan. Idag är det alltså den 6 juni och vår nationaldag.
Extra tacksam för den här dagen har jag varit för det har gett mig tid att sitta ostört hemma och jobba med de sista betygen till mina elever. Nu är det gjort och även om det är förekommande två gånger årligen är det lika stressande varje gång. Omdömen sätts självklart löpande på lektioner och vid provtillfällen, men allt ska sammanfattas, stötas och vägas, så en rättvis bedömning blir resultatet. Gissa om en stressfaktor har lämnat mig nu!
Efter mitt betygsjobb var det dags för trekaffe med jordgubbar från trädgården. Då komponerades en sommarsemla. Jag fyllde en bulle med skivade jordgubbar och vispad soyagrädde. Den är för övrigt långt mycket godare än traditionell grädde, enligt mig. Egentligen var nog hela semlan godare än fettisdagsbullar.
Att sedan efter fikat sitta i en solstol och läsa var något jag verkligen längtat till. Belöning med egentid en onsdag då jag normalt har en massa tonåringar kring mig hela dagen var värt massor.
Boken som syns på bilden började jag för övrigt läsa i slutet av förra sommaren men den blev liggande då semester tog slut. Nu var det dags att återuppta läsandet men först fick jag skumma igenom de cirka 100 redan lästa sidorna. Sedan sjönk jag in i en roman som lovar läsbehållning för en tid framåt. En sång från havet.......