Skrap på rutan

MInusgrader betyder att rutor måste skrapas innan det är dags för avfärd till jobbet. Det tar visserligen extra tid men ger mig också ett litet minipass med träning som värmer upp kroppen. Att tänka positivt är bra!
Samtidigt är det inte så kul att skrapa rutorna morgon efter morgon i flera månader, som det kan bli under en svensk vinter. Därför tar jag med mig en flaska "isspray" i morgon. Bra med produkter som gör livet lättare! Nu har jag alltså en valmöjlighet på morgonen beroende på tidstillgång och humör.
 
Dagen har varit fullspäckad med arbetsuppgifter som lektioner, möten, mailutskick samt mailbesvarande, varuleveransmottagande på jobbet och sedan även hemma, plus en hel massa annat. Kom sent hem och gjorde en grönsakspaj av rester från lördagens grönsaksgryta. En pajdeg i botten på en form fick först förgräddas i 5 minuter. Sedan i med grönsaksresterna och på med en äggstanning samt riven ost. In i ugnen i 30 minuter och ut kom en delikat måndagspaj. Då det kom ny frukt till oss med vår varuleverans hamnade de sista frukterna från förra leveransen i en fruktsallad. Dessert på en måndag - vilken lyx!
 
Banan, vindruva, clementin, plommon och valnöt - en sallad så god som någon.
 
 
 
Påfyllning i skåpen resulterar i ny matsedel
Vecka 46-47
 
Tisdag: Tofupinnar med potatismos och dillsås
Onsdag: Vegobollar med tomatpesto, grönsaksgratäng
Torsdag: Grönkålssoppa, stekpannebröd. Bananmuffins
Fredag: Höstgryta med viltsmak, pressad potatis. Rödvins/ hallonsorbet.
Lördag: Potatispiroger med någon god soppa till
Söndag: Blomkålscurry, fullkornsris och bröd
Måndag: Pyttipanna med ägg och rödbetor
Tisdag: Morotsbollar, stuvade makaroner, råkost
Onsdag: Kikärtsgryta, bulgur
Torsdag: Tacosoppa, bröd. Brownie
Fredag: Svamp- och tomatpizza
 


Kommentera inlägget här :