Köttigt eller inte

Idag har två av mina hemkunskapsgrupper fått göra vanliga köttbullar alternativt vegetariska sådana. Vi utgick från ett och samma recept. Ströbröd, lök, ägg, kryddor och nötfärs respektive ströbröd, sojafärs, lök, kryddor och en sked färskost istället för ägg. De laktovegetariska bullarna var mycket uppskattade även om merparten föredrog köttsmaksbullarna. Men det går ändå att märka ett intresse för att testa något nytt.
 
Här är ett exempel på elevstekta mästerverksbullar med kött i.
 
Eftersom det är tisdag och en hämtabarnbarnpådagisdag. ;) hade middagsmenyn anpassats lite för att de små barnen skulle uppskatta det de fick. En fullträff visade det sig vara när jag mjölkkokade makaroner på gammaldags sätt, så som min mamma gjorde när jag var barn. Muskotkryddan som rivs ner i rätten på slutet höjer måltiden väsentligt. Fyra barnportioner åt 5-åringen och 3-åringen var inte mycket sämre med två portioner. Till makaronerna hade de själva fått skära morötter, paprika och päron i bitar. De kan och vill så gärna vara delaktiga i matlagningen. Det dukas och fixas och allt blir toppen. 
Vi provade även Veggiebullar från Felix som vi vuxna verkligen gillade. Påsen med morotsbullar var en gåva som följde med i förra matleveransen vi fick från MatHem.se. 3-åringen åt en bulle och den stora tjejen en halv. Men så är det ibland, nästa gång kanske de faller dem bättre i smaken. 
 
Taggar: Felix morotsbollar;

Kommentera inlägget här :