Man ska inte döma hunden efter håret

Igår hade vi en middag som såg ut som en fiskmåltid men se det var det inte. Det var faktiskt stekt gröt och tofu. Nu finns det säkert en och annan som tycker det låter helgalet men ack så fel de kan ha. Man ska inte alltid döma hunden efter håret finns det ett ordspråk som säger. Det passar perfekt att använda om en sådan här rätt. Att våga göra det där galna, att våga smaka kan betyda en ny favorit.
Mannagrynsfisk
4 port
3 dl valfri sorts mjölkprodukt
3 dl vatten
1 tsk salt
1,5 dl mannagryn
citron, saften
1 dl dill, finhackad
200 g mixad tofu
 
2 dl ströbröd
rapsolja, att steka i
  1. Koka upp mjölk, vatten och salt i en kastrull. Pressa citronen. Vispa ner mannagryn och citronsaft i kastrullen. Fortsätt att vispa tills du har en tjock gröt. Ta kastrullen från plattan och rör ner den finhackade dillen och den mixade tofun. Sprid ut allt i en pappersklädd ugnsform. Ställ in i kylen och låt svalna. Jag lät det stå övertäckt över natten.
        2. Skär den stelnade smeten i bitar som vänds i ströbröd. Stek sedan i olja till bitarna får gyllenbrun färg.
 
Taggar: mannagrynsfisk;

Kommentera inlägget här :