Pumpan i kylen

Pumpan såg så ledsen ut där den låg längst ner i kylen/svalen. Som om den tänkte "Varför fick inte jag vara med och glädja er på Halloween?". Jag föll för trycket, plockade ut den och funderade på vad den skulle förvandlas till. Pumpasoppa var inte aktuellt, ugnsrostad pumpa tillsammans med olika rotfrukter kanske? Valet föll slutligen på två olika rätter. 
Jag började med att dela den i mindre bitar, ta bort kärnor och skal samt riva på köksmaskinens rivjärn. Det var snabbt gjort.
Hälften av den rivna pumpan hamnade i en tät burk i kylen och ska imorgon förvandlas till en småländsk specialitet, men på ett lite annorlunda sätt. Kan du gissa till vad?
Resten lades i en skål med hackad lök, vetemjöl, olivolja, salt, peppar och torkad oregano.
Detta pressades samman med händerna till en ganska kladdig smet som formades till bollar. Stekning vidtog och slutligen hamnde pumpan på våra middagstallrikar tillsammans med stekt lök, potatismos och salladsgrönsaker.
Vad gör man inte för en ledsen pumpa?
Pumpabullar
400 g pumpa
1 gul lök, finhackad
1 dl vetemjöl
2 msk olivolja
1 tsk torkad oregano
salt
svartpeppar
 

Taggar: pumpabullar;

Kommentera inlägget här :