Ett brev på posten

Vissa dagar är det skönt att ha snabbt lagad mat men ändå inte göra avkall på det goda eller näringen. Så var det idag. Med en lång intensiv arbetsdag som avslutades med ett möte som drog över tiden fanns inte så mycket energi kvar när jag steg in över tröskeln därhemma. 
Så kul det då var att få ett stort brunt kuvert i brevlådan från min äldsta dotter och hennes sexåringa dotter. Glädjen över en sådan sak ger plötsligt en extra kick och en mamma/mormor skuttar nästan högt av fina teckningar och snälla ord. Kuvertet innehöll dessutom en tidning med stickmönster till en mängd olika sorters sockar. Sådant gillar jag och så fort den hektiska betygssättartiden är över kommer jag att sätta fart på stickorna igen. Kanske någon som önskar något varmt till fötterna?
 
Dagens snabba middag
Tomatsoppa med fetaost och lite kokt pasta som fanns i kylen. Några matmuffins värmdes i micron och smakade bra till soppan. Det blev även en dessert, saffranspannkaka med sylt till. Det lönar sig att göra en pannkaka extra att ha på lut till en sådan här dag.
Recepten på middagen får du här: matmuffins   tomatsoppa    saffranspannkaka
 
 
Nu i vintertider finns det alltid en skål med vitaminrik färgglad citrusfrukt på bordet. Bara att ta när man blir sugen och även om det finns fruktsocker i så är det många gånger bättre än andra sötsaker som bara är tomma kalorier. Valet är alltså lätt att göra!
 
 

Kommentera inlägget här :