Nej Ikea, i år blev jag inte imponerad!

 
Menyn på Ikeas julbord 2015.
 
Förra året var jag och en del av familjen och åt julbord på Ikea. Även för en vegetarian fanns det mycket att välja på och det smakade gott, var trevligt uppdukat och prisvärt.
Igår var det därför dags igen. Förväntningarna hade höjts då jag läst att Ikea i år hade extra fokus på grönt med många vegetariska alternativ. Menyn ser du på bilden ovan. Jag blev nyfiken på vad julölsmarinerad briska skulle vara. Letade på nätet men fann bara at briska var en lite mindre söt cider. Julölsmarinerad cider lät ju helgalet men skulle alltså kollas upp.
Vi var inte ensamma i restaurangen men det gick smidigt att betala de 129 kronorna för att få ett klistermärke som berättigade till julbordet som det här året mer än fördubblat sin yta. Via en repomgärdad gång kom vi in i det allra innersta med julmaten uppdukad. Om jag inte minns fel var det fem bord med identiska rätter plus ett dessertbord som avslutning. 
 Jag märkte inte så mycket av det gröna som det skulle vara extra fokus på och informationslappar saknades på en del av rätterna. Men jag fick ihop en tallrik med vegetariska rätter som rödbetssallad, rödkål, rotfruktsgratäng, ägghalva, vetekornssallad, selleri- och äppelsallad, grönkålssallad, grönsaksbullar, vörtbröd, dillknäcke och färskost Kullados. Detta med lingondricka till skulle nu testas vid bordet. Där satt min sambo, mina båda söner och den enes fru samt två döttrar. Trevlig sällskap alltså! 
En del av rätterna skulle förmodligen varit varma eller i vart fall inte kalla men någon måste i så fall dragit ut kontakten för på min tallrik var ingen varm mat. Minus för detta. 
Kulladosen smakade jag förra året och uppskattade så mycket att jag letade fram recept på den som sedan gjordes till julbordet här hemma. Men den som jag åt igår var totalt smaklös och det var merparten av den andra maten också. Det enda som var bra var rödbetssalladen och grönsaksbullarna samt dillknäckebröden. Sammanfattningsvis var det inte prisvärt för en vegetarian. 
De runt bordet som åt av kött, sill och annat animaliskt verkade nöjda med sina portioner.
Just det, briska skulle jag kolla upp och den hittade jag. Det visade sig vara julölsmarinerad bringa i tunna skivor.
Kanske ska ge lite pluspoäng för de goda pepparkakorna som ett av barnbarnen och jag var och hämtade på dessertbordet.

Kommentera inlägget här :