Grönhydrater och chiapudding version 3 samt 4

Att äta någon form av chiapudding till vardagsfrukosten har blivit en "god" vana. Det är kul att hitta på nya smaksättningar. Jag har noterat att även om det är en ganska liten mängd i skålarna eller glasen är det mättande, inte bara gott. Det känns faktiskt överflödigt med en macka till. Den tar jag istället med mig och äter som ett mellanmål på förmiddagen. Att göra två portioner frukostpudding går lätt efter middagen och i samband med disken innan köket stänger för kvällen. Dagens pudding var en med kanelsmak och det kändes nästan som att äta en kanelbulle på morgonen. I morgon blir det tranbärsmust och blåbär. Mums!
 
Till 2 glas behövs:
1 dl kokosmjölk
1 dl vaniljyoghurt
½ tsk kanel
2 msk chiafrön
4 msk frysta blåbär på toppen
 
Till 2 små glas eller skålar behövs:
1 dl mellanmjölk (eller annan)
1 dl tranbärsmust
2 tsk vaniljsocker
2 msk chiafrön
4 msk frysta blåbär på toppen
 
Under natten gör chiafröna att vätskan stelnar till en pudding och de frysta bären sjunker ner lite i den. Supergott!
 
 
Grönhydrater kallar ICA sitt sortiment av grönsaker som är förberedda, ansade och delade för ätande eller tillagning. Ett snabbt sätt att laga mat på. En förpackning med 250 gram smulig blomkål kostar 23 kronor. Helt ok när allt kan användas. Det kan förvällas på några minuter eller ätas som det är i en sallad, soppa, istället för ris, eller i en stuvning. Jag hade det i en tomatsås istället för färs igår. Riktigt gott blev det. Jag har även köpt det som kallas zucchinipasta och morotspasta samt den vegetariska pyttipannan med sötpotatis. Bra produkter när man har bråttom eller känner sig lite lat för att förbereda de goda grönhydraterna.
Blomkålssås med fetaost till pasta.
 
till 4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 burk vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1½ dl röda linser
2 tsk paprikapulver
1 msk torkad timjan
salt 
peppar
1 förpackning blomkålsris
 
  • Koka pastan i en kastrull samtidigt som såsen görs.
  • Hacka löken och fräs den i en gryta. Tillsätt tomatpurén och fräs den med löken en stund.
  • Häll över tomater, vatten och buljongtärningen. Koka upp och koka i 5 minuter
  • Lägg i linserna samt kryddor. Koka i ytterligare 5 minuter.
  • Lägg i blomkålsriset och värm upp till kokning igen. Smaka av med salt och peppar.
Taggar: chiapudding med kanel, chiapudding med tranbärsmust, tomatsås med blomkålsris;

Kommentera inlägget här :