Några trötta bananer på ett fat

 
 
Sitter och tittar på tre trötta bananer på bordets fruktfat. Vi fick en stor klase ekologiska bananer i förra torsdagens  frukt- och gröntlåda och nu börjar de sista se lite väl molokna ut. Bananer är som säkert alla vet den populäraste frukten kanske för att den har en så söt smak och är lättuggad. Dock gäller det att inte glömma kvar dem i sin väska. 
Under veckan som passerat har baner från torsdagsleveransen använts som ätfrukt, till vardagsbakelser (sockerkaka+grädde+bananer) till frukostyogurten och igår till smoothie. Ändå är det tre bananer kvar!!!
 
Astrid äter banansmoothie på egen hand. Gäller att träna inför kommande dagisdebut. 
 
 
Ett tecknat barnrecept på smoothien Och i bakgrunden inspirationsletande av andra bananrecept.
 
Den nya tidningen Buffé som ICA ger ut, innehöll ett recept på Bananabread, som ska vara en blandning av bröd och kaka. Det blir perfekt att testa idag. Där försvinner två bananer. Återstår nu endast en banan.
Återkommer med receptet och bilder senare idag. Först ett besök på IKEA. Där ska det köpas en gardinstång bl.a.

Här är det utlovade receptet och bild på det goda brödet.


Bananbröd
1 st

Blanda ingredienserna i en skål och blanda efter hand.
Häll det sedan i en smord brödform och grädda i ugnen.
200 grader i ca. 50 minuter.

2 dl havregryn
3 dl rågsikt
1 dl grahamsmjöl
1 dl solrosfrön
1 dl hasselnötter
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 mosade bananer
0,5 dl mörk sirap
2,5 dl filmjölk

Låt det nybakade brödet svalna invirat i en bakduk.

Det är ett ganska sött, saftigt bröd med härliga fibrer i. Något att ha till ost och grönsaker men kanske inte att äta varje dag.