Kika på kikärtorna

Mat på 5 minuter del 2.
 
 
Söndagsmiddagen gick snabbt att göra och var riktigt smarrig. Den bestod av matvete, en kikärtscurry och stekt halloumi. Kikärtorna kan bytas ut mot vilken sorts bönor som helst eller majs om man hellre vill ha det. Matvete kokade jag enligt förpackningens anvisning som var 15 minuters koktid. Under tiden det koktes gjorde jag curryn och när den puttrade stektes halloumin i skivor i en stekpanna utan extra fett. Allt blev på så sätt färdigt samtidigt.
 

Ibland är jag lite lat och köper färdigkokta kikärtor men ibland lägger jag torkade sådana i blöt för att koka själv. Bra att det finns alternativ som passar olika tillfällen.
 
Om curry kan följande läsas i Wikipedia :
Curry är ett ord som används för att beteckna en stor mängd varierande asiatiska maträtter. Det gemensamma för de rätter som kallas curry är att de vanligtvis är kraftigt kryddade samt att de oftast är såsbaserade.
 
Kikärtscurry
4 portioner
 
1 hackad gul lök
1 msk olja
400 g kokta kikärtor
400 g krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk salt
svartpeppar
1 tsk mald koriander
1 tsk mald spiskummin
50 g grovt hackad ruccola eller bladspenat
 
1. Fräs löken i oljan i en stekgryta.
2. Häll i kikärtor, tomater och smulad buljong.
3. Koka upp och krydda sedan.
4. Låt curryn småkoka i 10 minuter och lägg i ruccolasallad mot slutet.
Taggar: mat på 5 minuter kikärtscurry;

Kommentera inlägget här :