Så var det jobbvardag igen

Första jobbdagen avverkad efter årets semester. Som vanligt var det svårt att somna i söndags. Tog min son på orden om att inte lägga mig tidigare än vanligt men inte sjutton hjälpte det. Avslutade sista kvällen med film, Dallas buyers club, som var väldigt bra. Se den! Filmen baserar sig på en sann story från -80 talet och det problem de Aidssjuka hade med att få medicin då. En oerhört bra och senare Oscarsvinnare spelar i titelrollen,Matthew Mc Conaughey.

Nu när vardagen är här igen och tiden är knapp för att hinna med sådant som att få mat på bordet i en rimlig tid vid hemkomsten, är planering A och O. Veckomatsedlar är bland det bästa som finns och gör att det inte blir några fåniga impulsköp eller hemfallande åt enbart smörgåsätande. 
Den här veckan fixar jag matsedeln men nästa vecka får Linas matkasse påverka tre av dagarna. 
Ge dig själv en lättare vardag med planering,  veckoinköp och omväxling i vad som sätts på bordet. Vårt lilla hushåll har en veckomeny den här första jobbveckan som ser ut så här:

Måndag



En grönsakslasagne gjordes med en grönsaksröra av diverse grönt som fanns i kylen. Det blevlök, aubergine, krossade tomater, stjälkselleri, chilifrukt, belugalinser och en ostsås med riven prästost.
Lasagnen räckte inte bara till kvällens måltid utan även till några lunchlådor. En bra start på veckan!

Tisdag: Quornfärssås med spagetti och riven parmesanost. Snabbmat som alltid är lika gott. Jag har även tänkt baka några grova baguetter till torsdagens soppa.

Onsdag: Ugnspannkaka, lingon och en äppelsallad. Det är planerat att vi ska iväg på en blueskonsert efter middagen och då är det bra om det blir snabblagad och lättlagad mat.

Torsdag: Grön ärtsoppa med baguetter som bakades på tisdagen. En klick med parmesanyoghurt i soppan gör allt extra lyxigt.

Fredag: Slungad örtpotatis, bönbiffar och parmesanyoghurt. Yoghurten gjordes redan på torsdagen och finns nu färdig i kylen.

Lördag: Piroger med svampfyllning och till det en kall sås som jag kallar för rosensås.

Söndag: Tomat- och citronbakad quornfilé med couscous.

Om min matsedel kan ge dig någon inspiration till dina egna middagar, så varsågod.

Taggar: Grönsakslasagne, GrönsakslasagneLördag;

Kommentera inlägget här :