Musik för själen och mat i magen

Fest i juletider utan julmat
men ändå fyllda fat.
 
 
Igår blev det en lång arbetsdag. Jag stannade kvar efter den ordinarie arbetstiden för att påbörja förberedelserna med betygen som snart ska sättas. Sedan var det en trevlig kvällsaktivitet för skolans personal. Vi fick agera testpublik till en "krogshow" med sång, dans och jazzmusik i vår aula. Där hade det dekorerats och dukats med långbord och god mat serverades. Riktigt trevligt var det men ack så trött jag var när jag kom hem.
 
I kväll har jag pratat med min dotter och gjort upp matlistor inför julhelgen som vi ska fira ihop. Ska bli kul att ha henne med familj här. På min lott blev att baka vörtbröd, göra lite rischoklad, baka någon julkaka, fixa sill, Jansson o lite till. Hennes lista blev lika lång men vi har ändå minimerat julmaten till det vi verkligen vill ha utan att frossa.
 
Slutligen till maten idag. Här serverades ugnsrotsaker som örtkryddades. Jag hade potatis, morötter, rödbetor, squash och purjolök. Till detta gjorde jag chicken nuggets och quorn nuggets.
 
Till 1 person är detta lagom:
  • 1 kycklingfilé eller 2 quornfiléer delas i mindre bitar.
  • 1 ägg vispas upp i en djup tallrik och bitarna doppas i ägget.
  • I en plastpåse blandas 1/2 dl ströbröd, 1/2 dl vetemjöl, 1/2 tsk paprikapulver, salt och peppar.
  • De äggdoppade bitarna läggs i påsen och allt blandas runt ordentligt.
  • Stek sedan bitarna i matfett. Se till att de blir genomstekta.
  • En sås som passar till görs av 1 dl yoghurt och 2 msk Thaisauce.
 
 

Kommentera inlägget här :