Efter strömmingen serverades en äppelkompott med smuldeg, i glas. Kanske är något för dig att testa också? Väldigt gott är det och istället för vaniljsås serverades en naturell yoghurt smaksatt med vaniljsocker och florsocker. Riktigt mumsigt!
Smulpaj i glas
Portioner: 2 Tillagningstid: 25 minuter
Ingredienser
2 små äpplen
2 msk strösocker
1 krm mald kardemumma
50 g smör eller margarin
1 msk strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl matlagningsyoghurt
1 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
- Värm ugnen till 200 grader. Lägg ett plåtpapper på en plåt.
- Blanda smör, socker och mjöl i en plastpåse till en smulig deg.
- Strö ut degen på plåten och sätt in plåten mitt i ugnen. Låt degen bli ljust gyllenbrun.
- Ta ut plåten och hacka i degen så den blir smulig.
- Skala och tärna äpplena. Lägg dem i en kastrull med socker och kardemumma.
- Koka äpplena tills de mjuknar till en kompott.
- Varva sedan smuldeg med äpplen i glas och avsluta med att lägga den smaksatta yoghurten på toppen.