Bananmuffins

När bananerna blir lite mjuka och tråkiga lockar de kanske inte lika mycket att äta längre. Då är det dags att baka en kaka av dem. Så därför blev det så idag. Oftast tar jag ett vanligt sockerkaksrecept och mosar 1 eller 2 bananer och blandar i smeten. Hur gott som helst när den är gräddad. Men idag fick det bli bananmuffins med hackade hasselnötter i.
Det sägs att vi äter nästan 20 kg bananer per år, inte illa. Det betyder att vi skulle äta en banan var tredje dag och det stämmer nog med mig iaf. Första bananbåten kom till Sverige 1909 samma år som min farmor föddes för övrigt. Minns hur mamma har berättat om det exotiska i att hon som barn fick banan eller apelsin för första gången. Nu tar vi det för givet trots att vi inte odlar sådant i vårt eget land, ännu. Ett annat sätt att använda lite väl mogna bananer på om man inte vill baka är att skala dem och frysa in dem i en påse. Sedan kan de som frusna mixas och blir då som glass. Blanda gärna med frusna hallon som också mixas.

Kommentarer :

#1: Linda

Mmmmm, vad mumsigt med banankaka... Nästan synd att bananerna brukar gå åt så snabbt.

skriven

Kommentera inlägget här :